Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inauguració del primer equipament bibliotecari de Cervià

Setembre, 1968

La seu de la biblioteca quedà inaugurada l’any 1968 per la Festa Major de Sant Miquel. 

Els mateixos membres de la Junta, condicionaren una habitació, a la primera planta de l’antiga abadia, situada a la Plaça Major del poble, avui dia desapareguda. La restauració d’aquesta sala va anar a càrrec del treball dels paletes, pintors, fusters, etc. del poble que poc a poc van anar transformant aquella sala freda en un espai acollidor, amb una gran taula al centre i prestatgeries de fusta amb vidrieres tot voltant.

Amb els pocs recursos de què disposaven per adquirir material per a la biblioteca, es van fer diverses sortides a l’Òmnium Cultural, amb l’objectiu d’aconseguir llibres en préstec, en aquesta institució s’ha de remarcar que també els van assessorar del funcionament d’una biblioteca. També es va fer un reclam a tothom que volgués ajudar a augmentar el patrimoni de la biblioteca fent donacions. 

D’aquesta manera començava una etapa d’eufòria i de participació. S’hi organitzaven conferències, xerrades, cinefòrum, taules rodones, venda de llibres per Sant Jordi i fins i tot es va iniciar un curs de català. Tot un seguit d’activitats que semblaven revifar i engrescar l’interès per la cultura de la gent del poble.