Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei de préstec

El servei de préstec 30×30 permet als usuaris emportar-se a casa 30 documents de la biblioteca durant 30 dies. És un servei gratuït i obert a tothom que tingui carnet de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. 

Els usuaris es poden endur en préstec 30 documents indiferentment del suport escollit (excepte en jocs de taula, màxim 1 per carnet). Els documents prestats es podran renovar fins un màxim de 2 vegades sempre i quan no estiguin reservats i no hagi expirat el termini de tornada.

Són objecte de préstec tots els materials que constitueixen la col·lecció de la biblioteca amb les excepcions d’algunes obres de referència, els exemplars únics de la col·lecció local, els darrers números rebuts de diaris i revistes i aquells documents determinats com a valuosos o de característiques especials per la biblioteca.

 

Els materials prestats s’han de tornar el dia indicat o abans. El retard en la devolució de documents penalitza a l’usuari amb 1 punt per document i dia de retard. Quan s’arriba als 90 punts l’usuari queda temporalment exclòs del servei de préstec a totes les biblioteques públiques del Sistema.

PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI
 

Un dels grans serveis que ofereix la Biblioteca de Cervià, gràcies a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i la Generalitat de Catalunya és el: PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI

 

El Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari es basa en la cooperació i solidaritat entre les biblioteques de Catalunya.

 

En aquest sentit, totes les biblioteques que participen en aquest sistema de préstec són potencialment al mateix temps, peticionàries i proveïdores de documents per al conjunt de les biblioteques participants. El Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques facilita aquest servei que permet la connexió entre les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, La Biblioteca de Catalunya i la Central de Préstec i Serveis Especials (CePSE).

Qualsevol usuari de la Biblioteca de Cervià pot peticionar un document, ja sigui llibre, audiovisual, revista, etc. que estigui disponible al catàleg, per tant a qualsevol biblioteca de la Xarxa, aquest document el tindrà disponible a Cervià en un plaç d'uns 7 dies de la petició, gratuïtament.